Ons verhaal

We zijn opgegroeid in een klein dorpje in de Hoekse Waard waar we veel buiten speelden en fietsten. Caren had als kind al haar eigen geimproviseerde moestuintje en Ingeborg vond het heerlijk om naar bloederige operaties op TV te kijken. Dat zat er dus van jongs af aan al in. We zaten samen op paardrijden en wandelden veel met de honden. De zomers brachten we vaak door op het water op de boot van onze vader waar onze voorliefde voor de zee is ontstaan. Het kabbelende water en het eindeloze uitzicht geven een onvervangbaar gevoel van vrijheid en rust. 

Uit onderzoek komt naar voren dat je leefstijl voor 70% bepaalt hoe oud je wordt en dat slechts 30% wordt bepaald door je genen. Waarschijnlijk hebben we ook wat goede genen want allebei onze ouders verkeren nog in goede gezondheid maar met name onze gezonde leefstijl zorgt ervoor dat we geen chronische aandoeningen hebben, dat we geen overgewicht hebben, prachtige bloedwaardes hebben en dat we een vitaal leven kunnen leiden.

Huisarts & Bedrijfskundige

Als zussen delen we veel samen maar ook zeker de passie voor gezondheid en gezonde leefstijl. De ene zus als huisarts, de andere zus als leefstijl- en business strateeg. We vullen elkaar aan qua ervaring en expertise en willen dit delen om mensen gezonder & gelukkiger te maken. Hiermee willen we jou helpen om de juiste gezonde keuzes te kunnen maken en aan het roer te staan van je eigen gezondheid. 

Leefstijl zussen

Heel graag willen we onze kennis, ervaring en passie voor een gezonde leefstijl met je delen en je laten zien dat het ook voor jou haalbaar is. Ingeborg vanuit haar medische functie als huisarts en Caren vanuit haar organisatorische en procesmatige kennis als bedrijfskundige en leefstijldeskundige. Ingeborg richt zich hierbij op het medisch inhoudelijke en Caren op de tools, methodes en modellen.

Vanuit dezelfde passie voor een gezonde leefstijl, elkaar aanvullend vanuit verschillende vakgebieden. Samen koersen naar een gezonde leefstijl voor jezelf en je dierbaren.

Drs. Caren Vermaat

Als afgestudeerd Bedrijfskundige heb ik jaren gewerkt als adviseur om bedrijven beter te maken. Omdat ik van kleins af aan een passie heb voor gezondheid en gezond leven ben ik gaan werken voor Vereniging Arts en Leefstijl en Dokter Tamara en ben ik me gaan toeleggen op het organiseren van opleidingen en congressen voor zorgprofessionals en consumenten. In de tussentijd heb ik ook een opleiding tot Health Coach gevolgd en ben ik me verder gaan verdiepen in het beter maken van mensen. Vanuit die gedachte en ervaring heb ik het Leefstijlroer ontwikkeld en ben ik dit gaan inzetten als instrument om kennis te delen en mensen te helpen om zelf aan de slag te gaan met het verbeteren van hun leefstijl.

Dr. Ingeborg Vermaat

Ik heb Geneeskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ik ben nu 16 jaar werkzaam als huisarts in diverse praktijken in de omgeving van Rotterdam en ben me daarnaast ook gaan specialiseren in leefstijlgeneeskunde. In 2018 heb ik mijn diploma gehaald als orthomoleculair arts en ben ik me steeds meer gaan verdiepen in voeding als medicijn. Ik pas leefstijl en het leefstijlroer dagelijks toe in mijn praktijk en zie wat voor positieve effecten dit heeft bij patiënten. Heel graag wil ik me de komende jaren meer gaan toeleggen op het verder ontwikkelen van dit gespreksinstrument en wil ik patiënten en consumenten verder helpen met het verbeteren van hun leefstijl.

Leefstijlroer