LIVE Masterclass:
Donderdag 2 maart

Naar meer opbrengst uit je Moestuin M2

Steeds meer mensen slaan aan het moestuinieren. Het is een trend die bijna niet meer weg te denken is. Vroeger had moestuinieren een nogal oubollig imago maar tegenwoordig is het helemaal hip en gaan ook steeds meer jonge mensen ermee aan de slag. 

Naast dat het hartstikke leuk is om te doen is het ook nog eens hartstikke gezond. Moestuinieren geeft niet alleen invulling aan gezonde voeding maar ook aan beweging, ontspanning, slaap, sociale contacten en zingeving. Het geeft dus invulling aan alle onderdelen tegelijk van het Leefstijlroer. Daarnaast is het in deze tijden van dure boodschappen ook nog eens goed voor je portemonnee.

Alle reden om dus ook aan het moestuinieren te gaan.  Natuurlijk is het echt niet zo moeilijk om in het voorjaar te beginnen met wat tomaatjes, radijsjes en wat komkommers, maar als je het gaat doen kun je het beter gelijk goed doen toch?

Deze maand geven 3 inspirerende sprekers hun visie en praktische adviezen om je moestuin zo goed mogelijk voor te bereiden, te beginnen, uit te breiden en te optimaliseren. 

Sprekers

Femke Lampe

@moestuin_avontuinier

Bij Femke begon het jaren geleden  met moestuinieren, maar dat is inmiddels uitgegroeid tot alles op het gebied van een gezonde moestuin, biodiversiteit en een passie voor de meest uiteenlopende tomatensoorten. Daarbij is Femke zich steeds meer gaan richten op de basis van een gezonde moestuin: een gezonde bodem. Femke is geïntrigeerd door de eetbare tuin en hoe dit zichzelf in stand kan houden. Samen met Esther van Esthers tuin heeft Femke een column in het tijdschrift Buitenleven en schrijft ze nu aan haar eerste moestuinboek dat oktober dit jaar uitkomt. 

Jacqueline Franse

@Moestuinhippie

Na een drukke werkdag in de zorg vindt Jacqueline het heerlijk  om haar hoofd te legen in haar moestuin. De afgelopen jaren groeiende haar moestuinhobby uit tot een ware passie die ze deelt met haar volgers.  Ze schrijft in haar Blog Moestuinhippie over duurzaam leven dat voor haar onlosmakelijk is verbonden met het moestuinleven, ze deelt recepten en is een ware inspiratie voor anderen om ook aan de slag te gaan met moestuinieren.

Kim Nelissen

@Moesmeisje

Het moestuinieren is Kim met de paplepel ingegoten. Als klein meisje hielp ze haar ouders al in de tuin en haar liefde voor tuinieren is nooit meer gestopt. Kim is in 2015 voor haar zelf begonnen op 6m2 in een buurtmoestuin en inmiddels verhuisd naar een moestuintje van 15m2. Als moestuinier in de stad deelt ze al haar ervaringen via haar blog, Instagram en YouTube. Met haar online cursussen helpt ze mensen om een moestuin te beginnen. Want om uit eigen tuin te eten, heb je helemaal geen grote lap grond nodig!  

Dit ga je leren:

Hoe je je moestuin het beste kunt voorbereiden op het nieuwe seizoen

Hoe je het beste kunt voorzaaien en wanneer je in volle grond kunt zaaien

Wanneer je het beste kunt uitplanten

Hoe je rekening houdt met de verschillende jaargetijden, de ligging van je tuin en de stand van de zon
Hoe je invulling geeft aan een teeltplan
Hoe maak je een moestuinplan
Hoe je met een kleine tuin toch goed kunt moestuinieren
Hoe krijg je met beperkte ruimte een zo goed mogelijke opbrengst
Hoe kan je zo efficiënt mogelijk moestuinieren

Programma

20.00 uur: Welkom

20.10 uur: Presentatie Kim over het optimaliseren van je ruimte en opbrengst

20.30 uur: Presentatie Jacqueline over het beginnen van een moestuin en het maken van een teeltplan

20.50 uur: Presentatie Femke over het het voorbereiden van je grond en je moestuin, voorzaaien en uitplanten

21.10 uur: Vragen

21.30 uur: Afsluiting

Aanmelden

Het Leefstijlroer om!
Naar meer opbrengst uit je Moestuin M2

Als jij wilt weten hoe jij ook het best kunt starten met een moestuin of hoe je je moestuin zo goed mogelijk voorbereid op het nieuwe seizoen, en hoe je je moestuin opbrengt kunt optimaliseren, meld je dan nu aan via onderstaande button.

Dit krijg je:

Registratielink voor de Live Masterclass
Terugkijklink
Digitale goodybag met aantrekkelijke aanbiedingen

Voor € 7,50