LIVE Masterclass:
Donderdag 13 april

Naar een natuurlijke Moes- & kruidentuin

Moestuinieren is helemaal hot. Steeds meer mensen slaan aan het moestuinieren en zijn bezig om in eigen tuin of op een stukje grond een moestuintje aan te leggen. Maar hoe geef je daar nu de juiste invulling aan en hoe kun je de tuin zo indelen dat je zoveel mogelijk samenwerkt met de natuur in plaats van ertegen. Een natuurlijke moestuin is een duurzame, gezonde tuin zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen waarin planten, gewassen en dieren op een gezonde manier met elkaar samenleven en elkaar versterken. 

Deze maand geven 3 inspirerende sprekers hun visie en praktische adviezen om een natuurlijke moest- en kruidentuin aan te leggen waarmee je zo zelfvoorzienend mogelijk kunt eten en leven en optimaal gebruik kunt maken van de geneeskracht uit de natuur.    

Sprekers

Ivan & Ladinya

@doepserleven

Ivan en Ladinya hebben in 2021 Doepserleven opgericht om hun droom om zelfvoorzienend te leven waar te maken. Ze zijn hiervoor diverse  projecten aangegaan en dit op hun website gaan delen. Hiermee inspireren ze duizenden volgers en lezers met hun blogs en verhalen om ook  duurzamer, natuurlijker en meer zelfvoorzienend te gaan leven.  Hun doel is om zo zelfvoorzienend mogelijk te worden op het gebied van geld, energie, water, groenten, fruit, vlees en dierenvoer. 

Cathelijn Radstake

@eetbaarparadijs

Als meisje van 10 had Cathelijn samen met haar moeder al haar eigen tuintje. Op de Agrarische School is ze daarna alles gaan leren over bloembinden, stekken, tomaten dieven tot schapenscheren. Jaren later leerde ze in Nieuw Zeeland over Permacultuur. Hoe je in samenwerking met de natuur je eten kunt verbouwen.Nu want Cathelijn samen met haar gezin Off Grid in een tinyhouse en inspireert en motiveert ze anderen met haar blogs en cursussen om zelf voedsel te verbouwen en met een kleine voetafdruk te leven. 

Caren Vermaat @leefstijlroer

Caren is grondlegger van het Leefstijlroer, een praktisch en wetenschappelijk onderbouwd instrument waarmee je zelf aan de slag kunt om je gezondheid en leefstijl te verbeteren. Door haar eigen grote passie moestuinieren kwam Caren erachter dat moestuinieren veel meer is dan alleen maar gezonde voeding maar dat het invulling geeft aan alle verschillende pijlers van het Leefstijlroer: voeding, beweging, ontspanning, slaap, zingeving, relaties en zelfs financiën. Caren is zich afgelopen jaren steeds meer gaan toeleggen op permacultuur en het kweken van geneeskrachtige kruiden. Ze heeft een opleiding gevolgd als herborist en gaat dit seizoen beginnen met het aanleggen van een natuurlijke moestuin op een groot landgoed in Steenbergen. 

Dit ga je leren:

Hoe je zelf zo duurzaam en zelfvoorzienend mogelijk uit leven

Het opzetten en inrichten van een natuurlijke (moes)tuin

Hoe je zo goed mogelijk kan samenwerken met de natuur

Hoe je van je eigen tuin een eetbaar paradijs kan maken
De voordelen van permacultuur en de No-Dig methode
Hoe maak je een eigen kruidenspiraal
Je moestuin als medicijn
De 10 meest (genees)krachtige kruiden en planten voor in je eigen tuin
Hoe je de kruiden en planten kunt bereiden en toepassen

Programma

20.00 uur: Welkom

20.10 uur: Presentatie Ivan & Ladinya over het aanleggen van een natuurlijke & zelfvoorzienende (moes)tuin

20.30 uur: Presentatie Cathelijn over een eetbaar paradijs met permacultuur & het zelf maken van een kruidenspiraal

20.50 uur: Presentatie Caren over het toepassen en bereiden van geneeskrachtige kruiden en planten

21.10 uur: Vragen

21.30 uur: Afsluiting

Aanmelden

Het Leefstijlroer om!
Naar een natuurlijke Moes- & Kruidentuin

Als jij wilt weten hoe jij ook invulling kunt geven aan een natuurlijke Moes- & Kruidentuin en hoe je optimaal gebruik kunt maken van geneeskrachtige kruiden uit eigen tuin, meld je dan nu aan via onderstaande button.

Dit krijg je:

Registratielink voor de Live Masterclass
Terugkijklink
Digitale goodybag met aantrekkelijke aanbiedingen

Voor € 7,50