LIVE Masterclass:
Donderdag 10 november

Naar een meer zelfvoorzienend leven

De wens om zelfvoorzienend te leven spreekt steeds meer mensen aan. Het is een goede manier om voor jezelf en je dierbaren te zorgen, om meer in verbinding te staan met de natuur en  te ontsnappen aan de torenhoge prijzen voor boodschappen en energie. Zelfvoorzienend leven betekent dat je (gedeeltelijk) in je eigen levensonderhoud kunt voorzien en dat je daarbij niet afhankelijk bent van anderen. E zijn verschillende manieren om invulling te geven aan een zelfvoorzienend leven. zoals een eigen moestuin, een houtkachel,  het maken van je eigen meubels of het maken van je eigen kaas.  Enerzijds is hierbij het doel om onze afdruk zo klein mogelijk te maken en anderzijds om onze kosten te minimaliseren. 

Deze maand geven 3 inspirerende sprekers hun visie en praktische adviezen voor een meer zelfvoorzienend leven.

Sprekers

Esther Klaster 

esthers.tuin

Esther heeft al jaren een ongelooflijke passie voor moestuinieren. Ze heeft sinds 4 jaar haar eigen droomboerderij waar ze dagelijks bezig is in haar moestuin en tuinkas.  Esther vindt het belangrijk om de ingrediënten uit haar moestuin zo goed mogelijk te verwerken en te gebruiken. Ze heeft zich onder andere gespecialiseerd in het bewaren en langer houdbaar maken van voedsel door het te wecken, fermenteren  en inmaken. Daarnaast is ze samen met Femke van de Moestuin Avontuinier, bezig met het schrijven van haar eerste moestuinboek dat begin volgend jaar gaat uitkomen.

Yasmin  van Grinsven

Anotherchickday

Yasmin is in 2018 begonnen met haan Albert. Daar kwamen al snel meer kippen bij en zo ontstond het idee voor het opvangen en fokken van gezonde, sterke en lieve kippen. Steeds meer mensen willen een paar kippen in hun tuin voor de verse eitjes en als hulp in de tuin. Yasmin weet alles van welke kippenrassen het best in welke tuin passen en wat er allemaal bij komt kijken om de kippen te houden en te verzorgen.  

Femke Lampe

moestuin_avontuinier

Bij Femke begon het jaren geleden  met moestuinieren, maar dat is inmiddels uitgegroeid tot alles op het gebied van een gezonde moestuin en biodiversiteit. Daarbij is Femke zich steeds meer gaan richten op de basis van een gezonde moestuin: een gezonde bodem. Femke is geïntrigeerd door de eetbare tuin en hoe dit zichzelf in stand kan houden. Samen met Esther van Esthers tuin schrijft Femke nu aan haar eerste moestuinboek dat begin volgend jaar uitkomt.

 
Dit ga je leren:
Dit ga je leren:
Dit ga je leren:

De meerwaarde van het verwerken en bewaren van voedsel

Hoe je voedsel veilig kunt wecken, fermenteren en inmaken

De belangrijkste tips & tricks bij het verwerken en bewaren van voedsel

Wat er bij het houden van kippen komt kijken
De voordelen van het houden van kippen
De verzorging van kippen
Welk kippenras het best bij jou past
Hoe en wanneer je het best met een moestuin kunt starten
De voorbereiding voor een moestuin
Hoe kun je uit je eigen tuin gaan eten?
Wat is biodiversiteit?
Hoe krijg je een gezonde voedingsbodem?

Programma

20.00 uur: Welkom

20.10 uur: Presentatie Femke over het beginnen van een moestuin en het verbeteren van je grond

20.30 uur: Presentatie Yasmin over de do's en don'ts van het zelf houden van kippen

20.50 uur: Presentatie Esther over het bewaren en inmaken van je eten

21.10 uur: Vragen

21.30 uur: Afsluiting

Aanmelden

Het Leefstijlroer om!
Naar een meer zelfvoorzienend leven

Als jij wilt weten hoe jij ook meer zelfvoorzienend kan leven om jouw footprint te verkleinen, duurzamer te leven en kosten te besparen, meld je dan nu aan via onderstaande button.

Dit krijg je:

Registratielink voor de Live Masterclass
Terugkijklink
Digitale goodybag met aantrekkelijke aanbiedingen

Voor € 7,50