Het hebben van een hond is gezond

gezond-leven

Uit onderzoek blijkt dat het beste wat je kunt doen om je hart gezond te houden is het nemen van een hond.

Hondenbezitters hebben gemiddeld genomen betere cholesterolprofielen en een lagere bloeddruk. Zij kennen minder overgewicht en zijn meer fysiek actief. Vrijwel alle waarden zijn gezond, omdat een hond nu eenmaal meerdere malen per dag moet lopen.

Onderzoek onder huisdiereigenaren

De voordelen van hondenbezit werden benadrukt door een onderzoek onder 1.769 mensen tussen de 24 tot 64 jaar zonder hart- of vaatziekte. Van deze deelnemers had 42 procent een huisdier en 24 procent van hen had een hond.

De eigenaren van huisdieren waren fysiek actiever en aten gezonder, zo ontdekten de onderzoekers van de Universiteit van Catania in Italië. Dit was vooral het geval bij degenen die een hond hadden.

Huisdieren werken kalmerend

Rond 29 procent van de hondenbezitters was zwaarlijvig in vergelijking met 37 procent van degenen die geen hond hadden.
Eerdere studies hebben daarnaast geconstateerd dat het bezitten van een huisdier kalmerend werkt, angsten vermindert en je bloeddruk op gezonde niveaus houdt.

Al klap op de vuurpijl blijkt dat hondenbezitters ook een beter sociaal leven hebben omdat meer persoonlijk contact is met andere mensen dan mensen zonder hond. Dit komt met name omdat mensen die hun hond uitlaten graag een praatje maken met mensen die dat ook doen.

Mayo Clin Proc Innov Qual Outcomes. 2019 Aug 23;3(3):268-275Hond

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *