Doe vaker dingen die je blij maken

Als je kunt genieten van de kleine dingen in het leven die je blij maken dan wordt het leven leuker en gemakkelijker.

Uit onderzoek komt naar voren dat het helemaal geen grote dingen hoeven te zijn die gelukkig maken maar het juist vaak in de kleine dingen zit die iemand blij en gelukkig maken. 

Dat kan zijn van een regenboog die plots verschijnt tot een lieveheersbeestje. Maar het kan ook dat heerlijke kopje koffie zijn in de ochtend of iemand die je op straat tegenkomt en die je in het voorbij gaan groet. 

Het zijn de kleine dingen die je leven glas geven en die ertoe doen. Maar je moet er vaak wel bewust van zijn. Het zijn soms zulke kleine dingen of momenten, die als je er niet bij stilt staat, ook zomaar aan je voorbij zouden kunnen gaan. Daarom is het zo van belang om aandacht te geven aan dit soort momenten en ze zoveel mogelijk te waarderen als ze er zijn. Dat geeft je niet alleen een fijn en blij gevoel maar het is ook super goed voor je gezondheid & geluk op lange termijn.

Uit onderzoek blijkt:

  • Blije mensen leven langer
  • Blije mensen zijn succesvoller
  • Blije mensen zijn gezonder
  • Blije mensen hebben een beter liefdesleven

En het goede nieuws is dat je blije gedachten en gevoelens en gedachten kunt trainen.

Om te beginnen kun je voor jezelf eens gaan nadenken wat jou precies blij maakt. Maak voor jezelf een blij lijstje waarop je alle dingen noteert die jou blij maken. Dat kunnen grote en kleine dingen zijn. Het gaat erom dat jij er blij van wordt. Je kunt hier eventueel ook beelden of foto’s bij zoeken en die bewaren in een boekje of je telefoon zodat je ze altijd kunt terugvinden als je daar behoefte aan hebt. Als je aan jezelf merkt dat je je even wat minder happy voelt kun je de beelden bekijken en kun je op die manier proberen je sombere of negatieve gedachten om te buigen naar positieve gedachten. 

Wat ook helpt om positiever en blijer in het leven te staan is het bijhouden van een dankbaarheidsboekje. Noteer zoveel mogelijk alle momenten of dingen waar je blij van bent geworden en waar je dankbaar voor bent. Door deze op te schrijven en regelmatig na te lezen word je ook weer meer bewust van de mooie dingen in het leven. Dit helpt angst en stress te verminderen en laat je beseffen dat er genoeg mooie dingen in het leven zijn om het leven meer te waarderen en ervan te genieten.

En als je dan beter weet wat je blij maakt rest er nog maar een ding om te doen en dat is ook echt DOEN! Gun jezelf de tijd om vaker dingen te doen waar je echt blij van wordt. Ga er op uit om die dingen op te zoeken en neem dan ook de tijd om er met volle teugen van te genieten. Dat geeft je leven glans en dat maakt alles de moeite waard.

Nog meer leefstijlschatten en dingen die je blij. maken kun je vinden in het E-Book: Het Leefstijlroer om: naar een verse versie van jezelf

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *