Hoe Marcha haar leven zin geeft met haar blije dierenboel

Marsha is een aantal jaar geleden haar droom gaan volgen en heeft samen met haar vriend een boerderijtje gekocht op het platteland om daar met haar dieren te gaan genieten van een vrijer en natuurlijker leven.

Boerderijtje

We woonden hiervoor in een 2-onder-1 kap woning. We hadden daar 2 honden en een paar konijnen. We wilden eigenlijk toen ook al meer dieren maar we vonden dat niet fijn voor de dieren, we wilden ze graag meer ruimte geven. Het was al heel lang onze droom om naar een boerderij te verhuizen, maar dat is nog niet zo makkelijk. We hebben heel lang gezocht tot we dit boerderijtje tegenkwamen. Het was toen al een beetje gekte op de huizenmarkt aan het worden, dus ik heb gelijk contact opgenomen met de makelaar om zo snel mogelijk te kunnen kijken. Er waren echt heel veel mensen die interesse hadden en die ook biedingen deden, dus moesten we iets verzinnen om eruit te springen. We hebben toen een persoonlijke motivatiebrief geschreven naar de eigenaars om aan te geven waarom dit huis voor ons bestemd was, en wat we ermee wilden gaan doen. Ik denk dat deze brief het verschil heeft gemaakt en dat de eigenaar het ons gewoon gunde want we hadden achteraf niet het hoogste bod, maar hebben wel het huis gekregen!

Sneeuw in bed

Het was een oud boerderijtje zonder enige voorzieningen. Er was echt helemaal niks, we hebben alles van de grond af aan op moeten bouwen. Omdat er ook geen douche was hebben we eerst heel lang in de schuur geslapen. Dat was echt wel even afzien. Zeker toen het winter werd en de kachel het niet meer deed en we gewoon sneeuw in ons bed hadden liggen, was het echt niet meer te doen. We hadden er eerst voor gezorgd dat de dieren het goed hadden, en dat die fijne slaapplaatsen en dierenverblijven hadden voordat we aan onszelf hadden gedacht. Voor een dier heb je toch de verantwoording om goed voor hem te zorgen dus dat hebben we eerst gedaan.

Dierenliefde

De liefde voor dieren heb ik voor een groot gedeelte van mijn ouders meegekregen. Toen ik 7 jaar was zijn mijn ouders naar een boerderijtje in Drenthe verhuisd waar ik ben opgegroeid. Mijn moeder en vader zijn allebei gek van dieren dus dat heb ik niet van vreemden. Ik heb heel mijn leven eigenlijk dieren gehad. De laatste dieren die hier zijn gekomen zijn allemaal geadopteerd. Ik vind het mooi om dieren te helpen die in een opvang zitten en die anders een uitzichtloos leven zouden hebben. Zo hebben we nu ook twee varkens, twee schaapjes, en twee geitjes. De geiten komen uit Zwolle uit het asiel. Als je ziet hoe lief ze zijn dan kun je echt niet begrijpen hoe mensen zo met dieren kunnen omgaan.

Blije dierenboel

Ik werk bijna 40 uur per week buiten de deur, en ben daarnaast bezig met het opzetten van een eigen bedrijfje. Dit bedrijfje is gericht op verrijking voor dieren, waarmee ik mensen adviseer op het gebied van dierenverzorging, en producten aanbied die het leven van de dieren verrijken. Dat zijn bijzondere producten, zoals bijvoorbeeld een voerboom of dierenspeelgoed, waar dieren behoefte aan hebben. Op termijn hoop ik dat ik dat verder kan uitbreiden.  Ik ben ook bezig met het maken van een kruidenkaarten voor dieren, dat is soort wildplukkaart waar mensen zelf ook mee aan de slag kunnen. Op die manier help ik niet alleen de dieren maar ook de mensen, en ik word er zelf ook nog eens heel blij van.

Lees hoe ook andere vrouwen het roer om hebben gegooid in het E-Book: Het Leefstijlroer om naar een verse versie van jezelf

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *